وقتی هوا سرد مـی شود مـیل بـه مصرف غذاهای گرم بـه همراه انواع شورها و ترشیجات افزایش مـی یـابد. سموم خیارشور خیـار شور یکی از این نوع محصولات هست که با عطر و طعم ویژه خود ذائقه هر فرد کم اشتها و پر اشتهایی را تحریک و با افزایش مـیل بـه خوردن موجب اضافه وزن و چاقی نیز مـی شود.
این محصول بـه صورت صنعتی و خانگی تهیـه و از نظر بهداشتی منع مصرف ندارد، سموم خیارشور اما نکته قابل توجه انواع باز و فله ای این محصول هست که درون اکثر مغازه ها بـه صورت غیر بهداشتی نگهداری و عرضه مـی شود. سموم خیارشور خیـار شور های فله ای اغلب درون کارگاه های زیر پله ای توسط کارگران غیر مجاز بـه همراه گل وخیـار تهیـه و در ظروفی کـه قبلا حاوی مواد شیمـیایی و خطرناک بوده یـا از مواد بازیـافتی تهیـه شده، نگهداری مـی شوند.


● شور هم فاسد مـی شود
شور مانند همـه مواد غذایی دیگر طول عمری دارد و بعد از اتمام تاریخ مصرف، تغییرات نامطلوبی درون آن آغاز و در نـهایت، بافت، طعم، رنگ و بوی آن تغییر یـافته و غیرقابل مصرف مـی شود. خیـار شورهایی کـه لزج، نرم، چروکیده و شناور مـی شوند حاوی کپک و باکتری های مضری بوده و مصرف آن توصیـه نمـی شود.


● خیـار گلخانـه ای را شور نیندازید
خیـارهای گلخانـه ای اغلب درون فصول پاییز و زمستان درون محیط بسته ای چون گلخانـه کشت مـی شوند. بوته این خیـارها درون مقایسه با خیـار مزرعه ای پربارتر بوده، ولی حساسیت بیشتری بـه آفات دارند. بنابراین تولیدکننده مجبور بـه استفاده از قوی ترین سموم، جهت جلوگیری از آفت زدگی است. این سموم ابتدا وارد شیره وسپس گوشت گیـاه شده و حدود ۳ هفته که تا یک ماه طول مـی کشد که تا اثر سوء مسمومـیت زایی آن خنثی شود. متاسفانـه درون کشور ما این مدت زمان کمتر مورد توجه بوده و محصول ۱۰ که تا ۱۲ روز بعد از سمپاشی وارد بازار عرضه مـی شود. این سموم بـه مرور درون بدن مصرف کننده ذخیره و پس از مدت زمانی موجب مسمومـیت زایی و بروز انواع واکنش های آلرژیک مـی شود.


● توصیـه ها
ـ شورها و ترشیجات سرشار از نمک بوده و مصرف زیـاد و مداوم آنـها به منظور همـه افراد خصوصا مبتلایـان بـه فشار خون بالا و بیماران کلیوی محدودیت مصرف دارد.
ـ سطح آب نمک شورهای باز و فله ای بـه دلیل قرار گرفتن درون مجاورت هوای آلوده اغلب کدر و شیری رنگ و حاوی کپک و باکتری های نامطلوبی هست که مـی تواند موجب فساد زود هنگام محصول و انتقال مـیکروب های بیماریزا شود.
ـ به منظور دوری از ابتلا بـه بیماری های همـه گیری چون وبا از مصرف خیـارشور داخل ساندویچ های آماده یـا شورهایی کـه برای تزیین غذاهای رستورانی استفاده مـی شود، بپرهیزید.

فاخره بهبهانی

: سموم خیارشور




[دانستنی های خیـار شور چیست؟-پرشین پرشیـا سموم خیارشور]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Thu, 05 Jul 2018 02:22:00 +0000